RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зеленський призначив посла України в США: фото і біографія

У четвер, 25 лютого, президент України Володимир Зеленський призначив Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполучених Штатах Америки. Ним стала екс-міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Офісу Президента України у Facebook.

Екс-міністр фінансів Оксана Маркарова стала новим Надзвичайним і Повноважним послом України в США, вона замінить Володимира Єльченка, призначеного президентом Володимиром Зеленським трохи більше року тому.

Для довідки: Оксана Маркарова з 2015 року по червень 2020 року працювала в Міністерстві фінансів. Після відставки Олександра Данилюка сама стала керівником міністерства. Має ступінь магістра в галузі суспільних фінансів, практику у Світовому банку у Вашингтоні, досвід роботи в інвестиційному та банківському бізнесі.

Як повідомляв "Апостроф", інціатива про призначення послом України в США Оксани Маркарової надходила від глави Офісу президента Андрія Єрмака. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, з призначенням Оксани Маркарової послом в США "Україна вперше отримає в Вашингтоні посла, яку добре знають і в адміністрації США, зокрема в Держдепі, і в Міністерстві фінансів, і в МВФ".

Читайте також матеріал на "Апострофі": Маркарова посол в США? Це підірве довіру до України як держави - Костянтин Грищенко.