RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Битва за Харків виграна: окупанти залишають околиці міста, карта

Російські війська вирішили залишити свої позиції біля Харкова, щоб повністю сконцентруватися на Сєвєродонецькому та Лисичанському напрямках.

Про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни ISW.

За даними аналітиків, ЗС РФ, судячи із ситуації на фронті, програли битву за Харків. Українська армія не лише не дозволила окупантам захопити обласний центр, а й змусила загарбників відступити зі своїх колишніх позицій.

На сьогоднішній день ЗС РФ намагаються утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити свої наземні лінії зв'язку від Білгорода до Ізюму. Американські аналітики не впевнені, що такі дії росіян будуть вдалими.

"Основними зусиллями росіян, як і раніше, залишаються спроби оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ з півночі і з півдня. Війська, що наступали з Попасної на північ, за останню добу не досягли суттєвого прогресу. Інші підрозділи, що йдуть з півночі на південь, не змогли форсувати річку Сіверський Донець і зазнали нищівних втрат у своїх спробах. У росіян може не вистачити додаткової свіжої бойової потужності, щоб компенсувати ці втрати і продовжити наступ у досить широкому масштабі", - йдеться у звіті ISW.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ хочуть повністю окупувати три українські області.