RU  UA

За день по 10 штурмів: яка зараз ситуація під Бахмутом

На Бахмутському напрямку, де українські військові героїчно тримають оборону, російські окупанти здійснюють до 10 штурмів протягом дня та трохи менше вночі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир батальйону "Свобода" НГУ Петро Кузик.

Читайте також: Місто - наше: українські бійці показали відео з Бахмута

Він зазначив, що Збройні сили України на кожній ділянці Бахмутського фронту зазнають втрат.

"Сьогодні троє поранених. На кожній ділянці Бахмутського фронту приблизно така сама ціна", - зауважив командир.

За його словами, ситуація не є простою, оскільки ворог накопичив групи для наступу, зберіг наступальний потенціал, підсилився тими, кого перевели з херсонського напрямку.

"І вони одночасно вже третій день поспіль пішли з усіх напрямків - справа, зліва, в лоб по центру, по всій лінії, що обрамляє Бахмут, намагаються протиснутись", - розповідає він.

У деяких місцях, на метрів 50-100 вдається звільнити, однак їх одразу ж вибивають більш свіжі підрозділи. Деяким вдається утримувати цей натиск.

"Через те, що колеги відійшли, ми зараз у непростій ситуації, у напівоточенні, але ми розмовляли - ніякої паніки немає, зараз їх підсилять і заберуть назад ці позиції. В сторону основного напрямку - ворога відкинули на досить значну відстань", - наголошує військовий.

Водночас ані ЗСУ, ані окупанти - не можуть зрушити, відбувається динамічна, високо маневрова боротьба.

"Одна посадка чи два кущі можуть за добу перейти то в одні, то в інші руки. Кількість штурмів в день нарахували до 10, вночі трохи менше - 8-7 штурмів. Побут ви всі бачили - бруд, болото, відсутність тепла і так далі. Це ускладнює логістичні ланцюги, але моральний дух досить високий. Не бачу втрат, які несе ворог, хіба що вони підуть на ще більший штурм, звезуть більше людей і кинуть їх в топку", - додав Петро Кузик.

Нагадаємо, раніше ми публікували жахливі знімки з фронту на Бахмутському напрямку.