RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ремонтуватимуть швидше: США допомогли Києву обладнанням для відновлення енергосистеми

За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проект енергетичної безпеки столичне КП "Київтеплоенерго" отримав від уряду США на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів для роботи на котельних та станціях теплопостачання.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Нові сучасні екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійникам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам, - зазначив мер.

Читайте також: У Києві ухвалили "бюджет виживання": Кличко розповів, на що підуть гроші

За його словами, екскаватори вже доставлені в столицю та найближчим часом будуть задіяні в роботі 38 аварійних бригад, які щодня усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах.

Дизельні генератори, свою чергою, передали на котельні, теплоелектроцентралі та станції теплопостачання, а також для потреб диспетчеризації та зв’язку, які важливо забезпечити незалежними джерелами живлення.

За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у випадку аварій та налагодити зв'язок між підрозділами "Київтеплоенерго" у разі тривалої відсутності електропостачання, висловив сподівання Віталій Кличко.

За сприяння USAID Проєкт енергетичної безпеки у Києві цього року вже замінили 11 км тепломереж, пошкоджених внаслідок російських ракетних обстрілів. Для цього Уряд США передав труби та обладнання вартістю 1,3 млн доларів, що дозволило відновити централізоване теплопостачання для на 6 ділянках у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському районах для понад 20 000 мешканців Києва, нагадав мер.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко попередив про можливий "апокаліпсис" у Києві.