RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зливали дані про ЗСУ у Бахмуті: СБУ викрила агентурну групу військової розвідки РФ, фото листування

Служба безпеки України раніше у Києві затримали пропагандистку РФ, а тепер стало відомо про викриття агентурної групи головного управління ГРУ, до складу якої входили дві мешканки Краматорська – одна із них була медсестрою бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що за вказівками представників країни-агресора, жінки збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Особлива увага зверталася на маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту. Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Читайте також: "Сина немає": пропаганда Кремля осоромилася з фейком про підготовку до призову українських дітей

Отриману інформацію ворог використовував для планування бойових операцій у районі Бахмута.

Російських агенток було затримано під час виконання ними розвідувального завдання, вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. Зазначається, що агенток завербували через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу зс рф, до складу якого входить син однієї з фігуранток. У разі захоплення регіону агресор "гарантував" своїм поплічницям "керівні посади" в місцевій окупаційній адміністрації.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисниць виявлено мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським "куратором".

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили одній із затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), іншій – за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України). Їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що СБУ на Київщині затримала священнослужителя, який боявся, що його з'їдять "бандери".

Вас може зацікавити:

37 мільйонів у валізах: СБУ прикрила канал незаконного ввезення валюти в Україну, фото

Це точно він: у СБУ назвали ім'я розстріляного окупантами бійця ЗСУ

СБУ заблокувала десятки Телеграм-каналів, які допомагали уникати мобілізації