RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні дефіцит кваліфікованих кадрів: яких фахівців найбільше шукають роботодавці

На українському ринку праці станом на кінець літа 2023 року експерти констатують зростання заробітних плат та збільшення дефіциту кваліфікованих кадрів.

Про це розповів директор з комунікації з пошуку роботи Work.ua Максим Пилипенко, пише Suspilne.media.

Читайте також: 40 тисяч зарплати і без досвіду: на яку роботу готові брати студентів в Україні

За його словами, лише в чотирьох регіонах країни зросла середня заробітна плата, яку пропонують у вакансіях роботодавці. Йдеться про Київщину, Дніпропетровщину, Львівщину та Одещину.

Водночас спостерігається посилення ситуації з нестачею професіоналів. Роботодавцям переважно стало складніше знаходити медичних фахівців, лікарів, маркетологів та бізнес-аналітиків.

"Найбільшу конкуренцію ми спостерігаємо на посадах, які передбачають віддалену роботу. Це діджитал-фахівці - копірайтери, SMM-менеджери. Також висока конкуренція в ІТ-сфері, багато програмістів. Це пов'язано з тим, що сьогодні ІТ в Україні переживає нелегкі часи, існують певні ризики, через це компанії вдаються до певних кроків", - зазначив він.

Також у прифронтових областях фіксують позитивну динаміку щодо зростання кількості вакансій. У центрі країни ринок праці відновився на 100%, у західних регіонах - на більш ніж 150%, у прифронтових - до 40-60%.

"Зараз ми бачимо, що поступово йде збільшення кількості вакансій, є вірогідність, що восени кількість вакансій ще підросте, попит на фахівців зросте. Для шукачів, кандидатів - це хороші новини. Робота є, її достатньо", - наголосив фахівець.

Нагадаємо, в Україні можуть збільшити заробітну зарплату до 40 тис. грн вчителям.

  • Вас також може зацікавити:

Ставка плюс бонус: в Україні водіям запропонували роботу за $2700 на місяць

Платять на руки до 4 тисяч гривень на день: водіям запропонували привабливу роботу

До 2,5 тисяч євро: в яких країнах ЄС найнижча і найвища мінімальна зарплата