RU  UA

Вікно можливостей для Кремля закривається, росіяни можуть кинути всі сили для прориву

У зв'язку з виділенням США Україні $60 млрд військової допомоги Росія може скористатися "вікном можливостей", що закривається, і кинути всі сили на прорив.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, саме із цим пов'язані заяви голови ГУР Буданова про те, що найближчі тижні можуть бути складними для України.

"Вони можуть залишити всі сили, як по лінії зіткнення, так і вести проти нас спецоперації в інформаційному просторі", - заявив експерт.

При цьому дії України у відповідь вже залежатимуть від обсягу допомоги. Так, якщо Україні дадуть 10-12 ракет ATACMS, це лише допоможе стримувати окупантів. А от якщо дадуть сукупно 300-400 таких ракет, тоді можна буде говорити про зростання можливостей.

Читайте також: Епопея за допомогою: коли США зможуть розпочати постачання зброї

Аналогічна ситуація з винищувачами F-16.

"Якщо ми отримаємо 5-6 машин, то це тільки для прикриття окремого напрямку. Якщо Данія, як вони й обіцяли, передадуть нам 26 літаків, то це вже інша історія, яка дозволить нам виходити на оперативний простір під час планування операцій", - наголосив Жданов.

Він додав, що оцінити те, наскільки може змінитися ситуація на полі бою, можуть лише персони, які мають реальну інформацію щодо постачання та обсягів американської допомоги.

Нагадаємо, раніше у Конгресі досягли згоди щодо голосування за допомогу Україні та Ізраїлю.

  • Вас також може зацікавити:

Треба активізуватися: коли Палата представників США затвердить допомогу для України

Час йде: коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger

Соратниця Трампа в Конгресі анонсувала голосування за допомогу Україні та Ізраїлю