RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

Всі новини

Прем’єр Румунії дав цікаве пояснення, чому не збивають російські "шахеди"

Прем’єр Румунії Марчел Чолаку дав пояснення неможливості знищення над Україною російських безпілотників, фрагменти яких знаходили на території Румунії останнім часом.

Про це він повідомив під час візиту до повіту Бузеу на південному сході Румунії, передає Digi24.

Він зазначив, що для ліквідації російських дронів його країна має стріляти по українській території, а це не дозволено.

"Для того, щоб збити їх, ми повинні відкрити вогонь по українській території, а я вважаю, що це ще не дозволено, я не чув про жодне рішення з цього питання", - сказав посадовець.

Прем'єр уточнив, що за інформацією повітряної розвідки, дрони з РФ поблизу кордону з Румунією в районі Дунаю, як правило, збивають українські сили.

"Досі для румунів немає жодної небезпеки у цьому районі", - наголосив Марчел Чолаку.

Також заявив, що після останніх інцидентів "вжили заходи безпеки та посилили патрулювання повітряного простору".

Нагадаємо, в ніч на 25 липня Росія атакувала Україну, залучивши для повітряної атаки 38 ударних БпЛА. Сили протиповітряної оборони за ніч ліквідували 25 дронів. Також відомо, що 3 "шахеди" перетнули державний кордон Румунії.

Згодом у румунському Міноборони підтвердили, що уламки, які були ідентифіковані як частини російського дрона "Герань1/2", були виявлені в одному з трьох місць, визначених як ймовірні райони падіння.

Водночас, у Північноатлантичному альянсі також прокоментували інформацію про виявлені уламки російських безпілотників у Румунії, яка є членом НАТО. Там заявили про відсутність ознак, які б свідчили про навмисну атаку.