RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

"Корпорація КРТ" звинуватила НАБУ в підтасовках - ЗМІ

Провідний національний виробник рейкових скріплень ТОВ "Корпорація КРТ" звинуватив НАБУ у використанні ресурсів і повноважень для вирішення комерційних і бізнес-інтересів конкретних фірм і персон.

Про це йдеться в листі "Корпорації КРТ", яке є в розпорядженні редакції порталу "Антикор".

Йдеться про фірму "АТ Механіка", яка позиціонує себе як конкурент "Корпорації КРТ".

"Корпорація КРТ" - вітчизняний виробник пружних рейкових скріплень типу КПП-5 для верхньої будови колії - в черговий раз змушена звертатися з відкритим листом на захист відкритої конкуренції та прозорого проведення процедур закупівлі. Цей лист є реакцією на безпрецедентне втручання, цього разу - з боку НАБУ - в господарську діяльність Укрзалізниці та лобіювання інтересів бізнес-структур", - говориться в листі.

У компанії заявили, що серед методів, які використовуються проти неї - фіктивні експертизи продукції з залученням неакредитованих компаній, маніпуляції з даними слідства, тиск на керівництво "УЗ", зрив тендерів та інформаційні війни.

Відзначається, що якість продукції "КРТ" підтверджено всіма відповідними інстанціями протягом декількох останніх років.

Тоді як продукція "АТ Механіка" не відповідає вимогам. Хоча б тому, що підприємство не має навіть власних виробничих потужностей.

Однак не так давно було озвучено несподівану інформацію протилежного спрямування - нібито на підставі проведеної експертизи. Виявилося, для отримання "потрібних" рішень на користь "АТ Механіка" була залучена лабораторія НВЦ "Надійність" (м.Київ), яка навіть не має права проводити дослідження в даній сфері. А замовником досліджень виступав ні хто інший як ... НАБУ, повідомляється в заяві.

Також наголошується, що НАБУ продовжує постійно залучати цю лабораторію для експертиз скріплень КПП-5.

"І це на тлі того, що з боку "УЗ" не було виявлено жодної невідповідності КПП-5 техумовам і вимогам її нормативних документів", - пишуть автори звернення.

"Придбати скріплення ТОВ "АТ Механіка" попри все, не зважаючи на необхідність дотримуватись Закону “Про публічні закупівлі” та бажання Укрзалізниці закуповувати продукцію, якість якої відповідає її нормативним вимогам та забезпечить безпеку перевезень", - заявили в компанії.

Щоб зробити керівництво "УЗ" більш поступливими, детективи НАБУ прийшли до нього на зустріч, повідомляють представники "КРТ".

"Під час розпочатого філією ЦЗВ ПАТ Укрзалізниця чергового тендеру на закупівлю рейкових скріплень, в якому разом із іншими учасниками бере участь і ТОВ «АТ Механіка», торги на даний час не закінчені (тобто іде відкрита конкурсна процедура визначення переможця), на прийом до в.о. голови правління ПАТ Укрзалізниця приходить делегація на чолі із представниками НАБУ (старшим детективом-заступником керівника другого відділу детективів Головного підрозділу детективів Риковцевим О. та детективом Головного підрозділу детективів Д. Кривонос) у супроводі директора ТОВ «АТ Механіки» В. Руденко вирішувати питання.. УВАГА! - “щодо можливості закупівлі Укрзалізницею продукції "АТ Механіка", - повідомляється в зверненні. - Це ще не все. За результатами розмови, який доручено провести члену правління І. Пашкевича, складений протокол наради про створення робочої групи, якій доручено опрацювати питання закупівлі скріплень КПП-1 виробництва "АТ Механіка".

На підтвердження своїх слів автори звернення надали скани зазначеного протоколу та інших документів.

За всіма наведеними фактами "Корпорація КРТ" звернулася до генпрокурора, керівника САП, керівнику НАЗК, голови СБУ та керівництва АМКУ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: