RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підприємці звернулися до Зеленського з проханням створити антирейдерську раду

Представники українського бізнес-спільноти ініціювали створення міжвідомчого органу при президенті України, який повинен контролювати захист бізнесу від рейдерства.

Про це повідомляє "Гордон".

Однією з ініціаторів стала співзасновник холдингової компанії "Петрус" Людмила Русаліна, яка заявляє, що роками страждає від загроз, шантажу, фізичного насильства і замовних кримінальних проваджень.

"На мене були "наїзди" і погрози вбивством. Мене шантажували рекомендованою кримінальною справою. Після звернень всі ці представлення були розглянуті і хочу показати результат цього - закриття замовного кримінального провадження, яке було проти мене, і підтвердження закриття на рівні Генеральної прокуратури і також судове рішення", - заявила вона на круглому столі, присвяченому питанням захисту від рейдерства.

Голова громадської організації "Стоп корупції" Роман Бочкала додав, що рейдерство в Україні - це проблема не тільки бізнесу, а й усієї країни.

"Саме тому ми і вирішили зібрати круглий стіл, щоб послухати і представників бізнесу, і представників правоохоронних органів. І прозвучала така ініціатива - що президент, як гарант Конституції, як перша особа в державі - це саме та людина, яка може взяти на себе відповідальність за подолання рейдерства", - зазначив він.

Ініціативу бізнесу підтримали народні депутати, громадськість, вчені, представники ради бізнес-омбудсмени. Підприємці отримали відповідь на звернення до президента Володимира Зеленського. Журналісти відзначають, що він схвалив ініціативу, і учасники круглого столу готують конкретні пропозиції щодо формату роботи ради і передадуть їх до Офісу президента.