RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Щоб уникнути корупційних ризиків перед приватизацією: в ОГХК заявили про зміну керівника однієї з філій

Володимир Криштоп призначений на посаду директора Вільногірського ГМК, який входить до структури державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії".

У ОГХК назвали зміну менеджменту комбінату механізмом уникнення корупційних ризиків напередодні приватизації компанії.

В якості причини звільнення екс-керівників Вільногірського ГМК називаються грубі порушення трудових обов'язків. Зокрема, заявляють на ОГХК, порушення виявлено в напрямках комерції та безпеки, а також мали місце факти безпідставної перевитрати коштів Вільногірського ГМК.

"Напередодні приватизації підприємства нам вкрай необхідно, щоб всі департаменти "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" працювали злагоджено, заради єдиного загального результату. Якщо немає розуміння і довіри, то і цілі не досягнемо. Розуміючи це, ми прийшли до спільного рішення правління - провести кадрові зміни на Вільногірській філії. Новим керівником призначено Криштопа Володимира. Це людина з відмінним досвідом управлінця і надійною репутацією", - повідомив т.в.о. голови правління АТ "ОГХК" Артур Сомов.

ОГХК є одним з найбільших виробників титанової сировини в світі. У структуру ОГХК входять Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК. Прибуток ОГХК за підсумками 2020 склав близько 600 млн грн. ОГХК включено в список об'єктів великої приватизації, що має початися після зняття Верховною Радою мораторію на проведення відповідних аукціонів.