RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Нардеп звернувся до ОГП щодо незаконного привласнення землі на Житомирщині

Нардеп Сергій Бунін надіслав до Офісу Генерального прокурора депутатське звернення, в якому попросив Ірину Венедіктову взяти під особистий контроль дії Житомирської прокуратури на чолі з Білошицьким, що "вже майже пів року ігнорує незаконне привласнення тисяч гектар землі та ліквідацію ДП "Україна".

Про це йдеться в матеріалі видання "Коментарі".

Відповідно до тексту звернення, у липні цього року ФДМУ склав Акт щодо численних порушень, які були допущені при передачі майнового комплексу державного підприємства "Україна" та визнав незаконність його приватизації. Всі відповідні листи були направлені до прокуратури.

"Вона мала б вжити заходів для повернення у державну власність землі та майна. Але до цього часу правоохоронці не діють", - йдеться в матеріалі.

Як вказує нардеп, мова йдеться про значну шкоду майновим інтересам України – "в результаті незаконної схеми чиновників, сумнівне КСП "Україна-Черняхів-1" отримало 5 тисяч гектарів, до складу яких входять як особливо цінні землі, так і частина вулиць населеного пункту Черняхів. Водночас колишні працівники держпідприємства прав на землю не отримали".

Раніше про цю ситуацію повідомляв політолог Ощановський:

"Грубі порушення законодавства, штучне заниження вартості майна, підставні особи та "загублені" документи – так виглядає схема довжиною в кілька років і вартістю в сотні мільйонів гривень, яку провернули посадовці Житомирського регіонального відділення ФДМУ і на яку наразі закриває очі прокуратура. Адже остання ще у серпні 2021 року отримала відповідні листи з висновками перевірок та мала б вжити заходів щодо повернення земельних ділянок та майна у державну власність. Однак правоохоронці на чолі з Іриною Венедіктовою не поспішають відновлювати законність та захищати майнові інтереси України. Натомість, за словами місцевих, є негласна вказівка "спустити справу на гальмах". Тож виникає логічне запитання – чиї тоді інтереси насправді лобіюють в прокуратурі та хто нестиме за це відповідальність?"

Наразі Житомирську обласну прокуратуру очолює Олександр Білошицький. Видання "Коментарі" звернулось до нього з проханням надати коментар з приводу цієї ситуації та поки відповіді не отримало.