RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

16 вересня

Всі новини

Приріст венчурних інвестицій в техсектор Великобританії до 15% щороку виглядає оптимістично – Денис Горбуненко

Щорічне зростання венчурних інвестицій в технологічний сектор Великобританії на рівні 10-15% виглядає досить оптимістично.

Таку думку висловив підприємець, банкір, фінансист, інвестор Денис Горбуненко у своєму блозі на LINKEDIN, пишуть "Українські новини".

«Протягом наступних 5 років країна може зайняти лідерські позиції в цій сфері, демонструючи щорічне зростання на 10-15%», – сказав він.

На його думку, прогнозоване зростання венчурних інвестицій до 30 мільярдів фунтів стерлінгів вже до 2025 року року виглядає цілком реалістичним і досяжним.

Ключовими очікуваними драйверами зростання, на його думку, стануть фінансові технології, штучний інтелект, біотехнології та чисті технології. До 2030 року ці сектори можуть залучити до 20% всього венчурного капіталу, з особливим акцентом на відновлювану енергетику, переробку відходів та стале сільське господарство. На його думку, для збереження позитивної динаміки необхідно продовжувати стимулювати інвестиції за допомогою урядових ініціатив, вдосконалення нормативно-правової бази та додаткових заходів для залучення капіталу. Також доцільно вивчити можливість запровадження спеціального візового режиму для інвесторів та спрощення процедури отримання посвідки на проживання.

Денис Горбуненко – підприємець, банкір, фінансист та інвестор. Свого часу керував найбільшими банками України. Останні 15 років займається міжнародною інвестиційною діяльністю здебільшого в фінансово-банківському секторі та на ринку нерухомості у Великобританії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: