RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В "Укрлендфармінг" озвучили вирішення проблеми трудової міграції

У найбільшій в Україні аграрній компанії "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка вважають, що вирішення проблеми трудової міграції лежить в площині взаємодії держави і бізнесу.

Заробітна плата займає лише третє місце в системі мотивації співробітників, заявила в коментарі "Обозревателю" директор з персоналу групи компаній "Укрлендфармінг" Наталія Романенко.

"Наш бренд роботодавця досить сильний завдяки можливостям, які ми створюємо для персоналу компанії: розвиватися професійно, будувати кар'єру, можливість реалізувати свій потенціал в цікавих проектах та ін", - пояснює Романенко.

При цьому в "Укрлендфармінг" відзначають: трудову міграцію також відчули на собі, а щоб глобально виправити ситуацію, необхідно створювати державну стратегію розвитку АПК. Серед обов'язків держави, на думку Романенко: розвивати сільські громади, підтримувати інфраструктуру села, розвивати лідерство і малий бізнес в селах, щоб утримати людей не тільки від трудової міграції, а й в інтересах агробізнесу стримати урбанізацію (міграцію людей в місто) хоча б на деякий час.

"Нам потрібне сильне, освічене і розвинене підприємництво в країні. Самі роботодавці повинні створити всі умови для працевлаштування та розвитку персоналу. Ми не повинні стояти осторонь, чекаючи результатів. Співпрацюючи з навчальними закладами, з державою і з іншими роботодавцями, ми повинні створювати платформи для розвитку освіти, обміну досвідом, створення нових робочих місць і розвитку економіки в цілому", - відзначають в компанії.

Група компаній "Укрлендфармінг" - один з європейських лідерів сільськогосподарського виробництва, що керує найбільшим в Україні банком чорноземів.

На 400 підприємствах "Укрлендфармінг" в 600 населених пунктах України працює близько 30 тис. людей.

"Укрлендфармінг" неодноразово відзначений в різних рейтингах як інноваційна компанія і один з кращих роботодавців України.

Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків України.