RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Наш край" закликає ввести мораторій на підвищення вартості проїзду в транспорті

Наш край” ініціює мораторій на підвищення вартості проїзду у громадському транспорті доки не буде запроваджено прозору систему обліку пасажиропотоку та перевірена кожна складова ціни.

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, підвищення вартості проїзду у столичному громадському транспорті вдвічі призведе до ланцюгової реакції у регіонах.

“Свої наміри чиновники пояснюють зменшенням пасажиропотоку та підвищенням цін на паливо, хоча експерти вважають такі дані заниженими та необґрунтованими. Окрім того, чиновники приховують реальні доходи від реклами – великий відсоток від надходжень залишається “у тіні”. До отримання об’єктивних даних про пасажиропотік та доходи від реклами слід накласти мораторій на підвищення вартості проїзду у громадському транспорті”, – переконаний Мазурчак.

Він наголосив, тільки повний електронний облік пасажирів гарантуватиме прозорий механізм контролю.

“Без запуску електронного квитка, закон про який був ухвалений ще у 2017 році, аргументовано підвищити ціни на проїзд неможливо. Тільки повний електронний облік пасажиропотоку, у тому числі пільгових верств населення, гарантуватиме прозорий механізм контролю”, – зазначив Мазурчак.

Співголова партії висловив сумнів, що чергове підвищення тарифів на проїзд призведе до зростання якості послуг.

“Підвищення тарифів на транспорт має передбачати високу якість перевезень через оновлення застарілого та зношеного рухомого складу. На превеликий жаль, минулорічне зростання цін жодним чином не вплинуло на якість послуг”, – підсумував Мазурчак.

Як відомо, з 14 липня у Києві влада планує вдвічі підвищити вартість поїздки в громадському транспорті, як в наземному, так і в метрополітені – до 8 грн.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесТранспорт
Теги: