RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ще один модернізований поїзд за програмою "Велике будівництво": УЗ запустила оновлену електричку Харків-Бахмут

18 лютого з Південного вокзалу Харкова рушив перший рейс модернізованої електрички Харків – Бахмут – Харків. Новий потяг курсуватиме щоденно, крім вівторка. Електричка відправлятиметься з Харкова о 09:22 та прибуватиме до Бахмута о 13:57. Зворотний поїзд відправлятиметься з Бахмута о 14:45 та прибуватиме до Харкова о 19:25.

Як повідомляє пресслужба Харківської ОДА, електропоїзд модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі. Розбудову залізниці, а також оновлення рухомого складу проводять вперше за багато років у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

У складі електропоїзда є 10 вагонів з кріслами з покращеними ергономічними властивостями, сучасним освітленням та системою звукового та візуального оповіщення пасажирів. Він також відповідає вимогам безбар’єрності та оснащений місцями для велосипедів.

"Ці електрички повністю відповідають усім нормам безбар’єрності. Це дасть можливість зробити приміські перевезення більш якісними та комфортними для наших громадян", – наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Для розвитку приміських сполучень на Сході України "Укрзалізниця" також спрямовує з Харкова електропоїзди за маршрутами Костянтинівка – Харків, Харків – Краматорськ та Харків – Слов’янськ. Раніше в межах "Великого будівництва" запустили швидкісний потяг "Слобожанський експрес", який поєднав Луганщину, Сумщину та Харківщину.

"Останнім часом Харківський регіон є у фокусі уваги "Укрзалізниці". Коли запускали "Слобожанський експерс", то обіцяли, що це тільки наші перші проєкти. Ми маємо ще дуже багато амбітних планів щодо потягів на Донбас і взагалі всією Україною. Чудово, що фундаментом реалізації цих проєктів буде саме місто Харків", – зазначив заступник очільника ОДА Олександр Скакун.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив, що в рамках президентської програми стартувало масштабне оновлення залізниці.