​Журналіст розповів, як Захід може завдати нищівного удару по режиму Путіна

Захід продовжує дію антиросійських санкцій, які були введені за Крим і Донбас, однак реально сильного ефекту від них немає – Росія пристосувалася і обходить ці обмеження.

Про це "Апострофу" розповів відомий журналіст Айдер Муждабаєв.

За його словами, "На Заході немає політичної волі, щоб у протистоянні з Путіним йти до кінця". Журналіст вважає, що у західних лідерів є розуміння про неможливість домовленості з Кремлем, при цьому немає також рішення завдати потужного тиску і скинути режим Путіна в Росії: "Як тільки це рішення буде прийнято, події з Криму і Донбасу будуть розвиватися зовсім інакше".

Муждабаєв звернув увагу, що Західна Європа, по суті, є спонсором кремлівського режиму. Журналіст підкреслив, що армія РФ фінансується за гроші, які країни ЄС платять Росії за сировину.

"Всі ракети, якими б'ють по Сирії, і ті снаряди і кулі, які летять у бік України, екіпіровка "зелених чоловічків" – це все куплено на гроші платників податків Західної Європи, якими вона розплачується за газ", - говорить Муждабаєв, відзначаючи, що при відсутності цих грошей Росія не буде нав'язувати свої умови Заходу та Україні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Щоб покарати Путіна за Крим і Донбас, досить одного рішення.