У Давосі стартує Всесвітній економічний форум: хто приїде і про що говоритимуть

У вівторок, 21 січня, у швейцарському Давосі розпочне свою роботу Всесвітній економічний форум, на якому буде присутній, в тому числі, президент України Володимир Зеленський.

Особлива увага на форумі буде приділятися темі екології. Вперше за піввікову історію економічного форуму в Давосі визначено, що п'ять найбільших світових ризиків є екологічними. Йдеться про кліматичні катастрофи, втрату біорізноманіття та руйнування наземних і водних екосистем.

В цілому, головна тема цьогорічного форуму - формування капіталізму для всіх зацікавлених сторін. Програма щорічної наради визначає пріоритетність декількох основних напрямків: "як зберегти планету", "суспільство і майбутнє праці", "технології добра", "справедливі економіки" і "здорове майбутнє".

На форум приїдуть майже 3000 лідерів з 117 країн, включаючи керівників 53 країн і урядів. Будуть глави країн і урядів Австрії, Італії, Іспанії, Нідерландів, Греції, Польщі, Швейцарії, Афганістану, Пакистану, Іраку, Сінгапуру, Еквадору, Колумбії, Йорданії та ін. Серед них, президент США Дональд Трамп, президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін.

Крім того, в партії "Слуга народу" повідомили, що місця в готелях Давосу заброньовані для 17 парламентаріїв "СН": голові фракції Давида Арахамія, першому заступнику Олександру Корнієнко, заступнику Євгенії Кравчук, депутатам Дмитру Налухе, Святославу Юраш, Єлизаветі Ясько і іншим.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Чисте альпійське повітря: навіщо Зеленський і "слуги народу" їдуть в Давос.