Світовий банк виділив значну суму на соцдопомогу українцям через коронавірус

30 квітня рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування для України під час пандемії коронавірусу.

Коронавірус "підбирається" до Путіна: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляють на сайті Світового банку.

Україна отримає соцдопомогу в розмірі 150 млн доларів в рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України". Гроші будуть надані з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу.

50 млн доларів будуть спрямовані на заходи по боротьбі з поширенням пандемії COVID-19 для бідних сімей. Одноразові виплати також отримають люди похилого віку і ті, хто є одержувачем соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю.

"Тисячі українських сімей вже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності" , - зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов'язки директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Він додав, що додаткове фінансування буде також направлено на надання грантів на відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проекту "Рука допомоги". Така фінансова допомога забезпечить підтримку бідному населенню в отриманні нових навичок, в пошуку роботи або відкритті власної справи.

"Рука допомоги" - це спільна ініціатива, розроблена Світовим банком і Міністерством соціальної політики України. Фінансування було надано внутрішньо переміщеним особам з Донбасу, а також представникам найбідніших верств населення. Завдяки проекту 230 учасників почали свій бізнес в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а також в деяких територіальних громадах Чернігівської, Житомирської та Донецької областей.

У наступні 15 місяців Світовий банк надасть 160 млрд доларів США фінансової підтримки, щоб допомогти державам світу захистити бідні верстви населення, надати підтримку бізнесу і прискорити економічне відновлення.

Як повідомляв "Апостроф", глава "Комітету економістів України" Андрій Новак назвав суми соцдопомоги, необхідні українцям в період карантину.