Євросоюз виділив Україні рекордну суму

Єврокомісія від імені ЄС схвалила виділення Україні позики на 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Європейську правду".

Як сказано в повідомленні Єврокомісії, виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила дванадцять політичних дій, узгоджених з ЄС. Зокрема кроки включали важливі заходи в області боротьби з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, в банківському секторі, енергетиці, сферах охорони здоров'я та соціальної політики. Україна також завершує роботу над новою угодою з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і здійснила необхідні попередньо дії.

Разом з цим виплатою ЄС надав Україні 3,8 мільярда євро у вигляді позик з 2014 року. Це найбільша сума макрофінансової допомоги, яку ЄС виділив будь-якій одній країні-партнеру.

"Україна залишається на високому місці в європейському порядку денному. Ми продовжуємо надавати політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в цей кризовий час, щоб підтримати програму реформ України для побудови більш сталої економіки. В рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні завершила необхідні реформи, і ми готуємо виділення коштів в розмірі 500 млн євро", - сказав Валдіс Домбровскіс, віце-президент Єврокомісії з економіки, яка працює для людей, який також відповідає за макрофін для України.

Своєю чергою єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні зазначив, що цей останній кредит в розмірі 500 млн євро є ще одним доказом готовності ЄС активно підтримувати Україну і її народ в ці важкі часи.

"Ми будемо надавати подальшу надзвичайну підтримку Україні в рамках більш широкого пакету заходів підтримки в зв'язку з пандемічною кризою", - запевнив єврокомісар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Рада Європейського Союзу 20 травня прийняла рішення про виділення Україні 1,2 мільярда євро в якості макрофінансової допомоги на подолання економічних наслідків пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.