RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як відшкодувати ПДВ під час війни: озвучено порядок виплат із держбюджету

У Державній податковій службі України розповіли, чи проходитиме процес відшкодування ПДВ в умовах війни з Росією та військового стану.

Про це повідомляє прес-служба Південного міжрегіонального управління ДПС щодо роботи з великими платниками податків.

У відомстві зазначили, що порядок визначення суми податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню), та строки проведення такого відшкодування встановлено ст. 200 таки Податкового кодексу України.

Також у податковій службі зазначили, що надання бюджетного відшкодування відповідно до Податкового кодексу здійснюється у разі погодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки.

В той же час, у перехідних положеннях Податкового кодексу України зазначено, що на період до припинення чи скасування військового стану на території України призупинено дію пунктів 200.10 – 200.12 ст. 200 – ці статті регулюють терміни проведення таких перевірок та процедури відшкодування.

Раніше ми повідомляли, що у зв'язку з труднощами та викликами через війну з Росією, влада вирішила піти на деякі поступки перед українськими підприємцями та бізнесом.