RU  UA

Росію "годує" не Китай: економіст назвав ключовий фактор для руйнування російської економіки

Російська економіка живе за гроші від продажу енергоресурсів. Торгівля з Китаєм доходу не приносить, оскільки РФ розраховується за старими боргами. Однак якщо на місяць відрізати росію від грошей з Європи, економіка агресора просто впаде.

Про це заявив економіст та фінансовий аналітик Ерік Найман у ефірі Апостроф TV.

"По суті російський бюджет, як і загалом російська економіка, сьогодні живе виключно на гроші, які вона отримує з Європи за нафту та газ. Тому що нафта та газ, які вона продає до Китаю... Насамперед, це навіть не нафта, а газ. Вони за цей газ грошей не отримують, тому що це розрахунок за старими боргами. Тобто реально сьогодні росія заробляє ліквідність, кеш, готівку лише з Європи", - пояснив Найман.

За словами фінансового аналітика, через місяць без грошей з Європи російська економіка просто впаде. У зв'язку з цим санкції проти газу та нафти потрібно впроваджувати якнайшвидше.

"На мій погляд, це взагалі непорівнянні поняття, тому що російська економіка, не отримавши навіть місяць гроші з Європи, впаде, як картковий будиночок. Просто зсередини вибухне. А європейська економіка тугіше затягне паски, але проживе. Тому, на мій погляд, абсолютно мають рацію Велика Британія і США, які наполягають на якнайшвидшому впровадженні санкцій. Від цього виграє весь світ, у тому числі Європа. Але деяким поки що своя сорочка ближче до тіла - у тому числі, тій самій Угорщині", - резюмував Найман.