Курс в обмінниках дивує: українцям розповіли, чи потрібно скуповувати євро саме зараз

У п'ятницю, 8 липня, ціна євро майже зрівнялася зі своїм головним конкурентом, американським доларом. Його вартість опустилася до $1,01. Саме тому українці почали замислюватися про те, чи варто влаштовувати "сафарі" на європейську валюту.

Про це повідомляє Finance.ua.

Враховуючи, який курс євро до долара спостерігався в останні двадцять років, можна бути впевненими, що падіння рано чи пізно закінчиться, і європейська валюта ще відіграє втрати. Тому, зазначається у ЗМІ, у районі паритету з доларом, а особливо якщо євро стане дешевшим за долар, купувати його варто.

Українцям, які мають заощадження в євро, порадили не піддаватися паніці та не міняти євро зараз, коли його вартість дуже низька. Крім того, не рекомендується зараз міняти євро на українську гривню, оскільки наша валюта має перспективу знецінитися набагато вище.

А про те, що зараз відбувається на вітчизняному валютному ринку, якими є його основні тенденції, а також скільки може коштувати долар до кінця літа читайте в матеріалі Впаде чи зміцніє: скільки коштуватиме долар до кінця літа.