RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Де в Україні найдорожче і найдешевше жити: названо регіони

У перші три місяці 2024 року індекси споживчих цін на різні товари суттєво зросли майже в усіх регіонах – лідером стала столиця, де індекс сягнув 102,6%.

Про це стало відомо зі звіту Держстату.

Зазначається, що порівняння відбувалося з аналогічним періодом минулого року. При цьому, враховувалися індекси споживчих цін на різноманітні товари, зокрема й на харчові продукти. Згідно з аналізом, стало відомо, що підвищення цін відбулося в усіх регіонах, за винятком Сумської області.

Де в Україні жити найдорожче

Найвищі зростання індексів споживчих цін зафіксовано у столиці та кількох інших регіонах. Серед регіонів з індексом, що перевищує 101,3%, - Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська області.

До цього переліку також входять регіони, де тривають активні воєнні дії та зіткнення з противником, такі як Донецька, Харківська та Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано з підвищеними ризиками для постачальників та нестабільністю в економічній сфері.

Читайте також: Як довго триватиме війна: вплив бойових дій на економіку України

Де в Україні жити найдешевше

У таких регіонах, як Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області, відзначаються середні показники зростання індексів цін.

При цьому, найнижчий приріст індексів споживчих цін, який не досягнув позначки 100,9%, зафіксовано у таких регіонах: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Цікаво, що до квітня у Сумській та Черкаській областях відзначається навіть від'ємне змінення рівня споживчих цін - на рівні 99,7%.

Раніше ми писали, що українцям компенсують збитки, завдані Росією.

  • Вас також може зацікавити:

Кожен українець винен 4 тисячі доларів: як Україна буде віддавати державний борг

Що буде з зарплатами і інфляцією в Україні: прогноз МВФ до 2027 року

Україна має рекордні борги: скільки тепер винен кожен українець