RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Українці мають знати, скільки грошей заробляє держава і на що вони витрачаються - Олексій Кучеренко

Прикриваючись обіцянками аудиту держави, влада продовжує використовувати кошти платників податків у власних цілях, замість того, щоб спрямовувати їх на створення гідних умов життя в країні.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини", кандидат на посаду київського міського голови Олексій Кучеренко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Багато років ми говоримо про аудит "Нафтогазу". Де його результати? Ви знаєте позицію фракції "Батьківщина" і її лідера Юлії Тимошенко – близько 80 мільярдів гривень НАК "Нафтогаз" не доплатив у бюджет. Це достовірна інформація. Для її підтвердження достатньо провести нормальний аудит. Чому ж ви його не проводите?" – обурився Олексій Кучеренко.

Він наголосив на неефективності дій наглядових рад держкомпаній – "Нафтогазу", "Укренерго", "Укрзалізниці", "Укрпошти".

"Подивіться на фінансовий стан цих компаній, на наслідки їхнього так званого господарювання. Повний провал програми видобутку газу, боргова яма, в яку нас затягнув НАК "Нафтогаз" на рівні 100 млрд, "Укренерго", яке нароздавало безконтрольно технічні умови на зелені тарифи на приєднання зелених станцій, загнало нас всіх, що ми будемо десятки років платити завищені тарифи й обслуговувати зелену енергетику. Вона має бути, але має бути збалансована", – зауважив Олексій Кучеренко.

Народний депутат переконаний, "якщо й далі на державному рівні продовжувати використовувати так кошти платників податків, прикриваючись пустими обіцянками, – це шлях в нікуди, до подальшого розвалу країни".

Політик нагадав, що у вересні минулого року Офіс президента та коаліція обіцяли провести аудит Києва, відкрити, куди витрачаються кошти київського бюджету.

"Бачимо, в який колапс потрапляє Київ. В цій ситуації, мабуть, невипадково приховали результати аудиту, щоб і далі брати участь у дерибані грошей платників податків. Флагштоками, мостами або фонтанами не вдасться прикрити техногенну катастрофу, в яку потрапляє Київ з дірками, заторами, амортизованим житловим фондом, вибухами газу в житлових будинках, мостами, які втомилися, тощо", – зазначив Олексій Кучеренко.

Депутат запевнив, що зробить все можливе, аби українці розуміли, куди витрачаються гроші з податків.

"Владна командо, ви перед місцевими виборами намагаєтеся переконати українців, що вас треба переобрати на п’ять років, аби ви щось зробили з обіцяного. Тому хто обманув, двічі довіряти не можна. Я, людина, яку партія "Батьківщина" висуває на посаду міського голови, заявляю, що не вірю. Буду робити все, аби українці розуміли, куди витрачається кожна гривня наших із вами податків", – підсумував Олексій Кучеренко.