Транспорт та зв'язок

Джерело розповіло, коли звільнять голову "Укрзалізниці"

Наступного тижня буде звільнений глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в партії "Слуга народу".

Нагадаємо, 3 грудня міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що Кравцов ініціював засідання наглядової ради УЗ, на якому повинні розглянути питання про його звільнення. Пізніше сам Кравцов заявив, що готовий до будь-якого рішення. У компанію він прийшов в на початку 2015 року на посаду радника гендиректора. До цього працював юристом.

Відзначимо, що після корпоратизації та створення в "Укрзалізниці" наглядової ради, рішення про звільнення керівництва може прийняти тільки наглядова рада. Уряд на звільнення Кравцова вплинути не може.

В середині листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про плани Кабміну змінити керівництво компанії через корупцію в компанії: "Корупція в "Укрзалізниці" абсолютно дика - крадуть на всьому. А працювати так далі неможливо. З цього приводу ми будемо приймати кадрові рішення" .

Як повідомляв "Апостроф" раніше, заробітна плата глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в 2018 році була на рівні близько 570 тисяч гривень. Відзначають, що зарплата Кравцова в десять разів більше, ніж у рядового міністра. Місячної зарплати менеджера державного підприємства вистачило б на 364 пенсії або на цілий штат невеликого підприємства.