RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Київській області зростає число заражень коронавірусом: скільки шкіл можуть закрити

Або офлайн, або закриття. Такий вибір Київська обласна держадміністрація ставить перед 720 навчальними закладами. В їх педколективах вакцинованих і досі менше 80%. Область, між тим, готується до переходу в "жовту" зону епідемічної небезпеки.

Як повідомляють в Київській ОДА, до роботи в "жовтій" зоні на ранок 17 вересня готові лише 535 навчальних закладів

"Кількість хворих зростає надзвичайно швидко. І ми не можемо піддавати дітей небезпеці. Саме тому прийнято жорстке, але справедливе рішення - в регіоні працюватимуть тільки ті навчальні заклади, де вакцинувалися більше 80% педагогів. Це єдиний критерій для шкіл, садочків, закладів та фахової передвищої освіти й університетів", - заявив глава Київської ОДА Василь Володін.

В держадміністрації нагадують, що навчальні заклади, де у викладацькому складі менше 80% вакцинованих, або довакцинують вчителів і будуть вчити оффлайн, або просто закриються.

"Ми створили всі умови, щоб люди могли отримати вакцини швидко. І я вдячний, що понад півтисячі навчальних закладів Київщини поставилися до цього відповідально. У решти ще є час, щоб ситуацію виправити", - наполягає Володін.

За даними держадміністрації Київської області, поки тільки в 41 школі щеплення отримали 100% працівників, в 306 - мають більше 80% вакцинованих в колективі. Всього в регіоні 648 закладів загальної середньої освіти.

У лідерах з вакцинації - Білоцерківський і Бориспільський райони. Там в 15 громадах всі навчальні заклади мають більш як 80% вакцинованих.

Чиновники нагадують про те, що імунізація педагогів триває. Щеплення можна зробити не виходячи за межі школи. Достатньо зателефонувати спеціалізованим мобільним бригадам.

Раніше "Апостроф" писав про те, що між батьками і педагогами зріє конфлікт через можливе дистанційне навчання.