RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Києві горище багатоповерхівки перетворили на квартири - сусіди звернулися до суду: відео

В одній з багатоповерхівок Києва горище "продали" і перетворили на бізнес з оренди нерухомості. Жителі будинку залишилися без доступу до системи опалення та каналізаційних стояків.

Про це повідомляє ТСН.

Технічні приміщення, які є спільною власністю всіх мешканців, передали новим власникам. Тепер у людей немає доступу до всіх загальнобудинкових комунікацій, зате нові власники облаштовують там своє житло.

"Там розташована зливна каналізація, яка йде з покрівлі, до якої ми повинні постійно мати доступ, наприклад система опалення, каналізаційні стояки. А поверх вже закладений мішками з піском для ремонту", - розповідають мешканці будинку.

За інформацією ЗМІ, дозволів на перепланування будинку або зміну фасадів відповідні служби не давали. Однак горища продовжують перетворюватися на квартири.

"Представники компанії в присутності рейдерів особисто відкривали їм замки на закриту горища і потім особисто телефонували мешканцям будинку по підключенню туди комунікацій, пропонували за гроші", - додають мешканці.

Мешканці будинку звернулися до суду.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Мережі опублікували фото креативного і незвичайного "цар-балкона" в Києві, який здивував жителів міста.