RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Київ сьогодні буде без світла: місто розбили на три групи - графік відключень

У середу, 26 жовтня, за розпорядженням НЕК Укренерго, у Києві з 7:45 почалися стабілізаційні відключення світла - всі споживачі електроенергії Києва розділені на 3 групи і кожна буде відключатися в визначений проміжок часу.

Про це повідомляє ДТЕК Київські електромережі на Facebook-сторінці.

Зазначається, що задля комфорту споживачів незабаром працюватиме сайт, де можна буде переглянути спрощений графік адрес.

Читайте також: Все у ваших руках: як користуватися електроенергією, щоб її не відключили

"Всі споживачі електроенергії Києва розділені на 3 групи. Кожна буде відключатися в визначений проміжок часу. Вам не треба шукати адресу в списку, достатньо просто ввести її в рядок пошуку, і побачити час потенційного відключення електроенергії протягом дня та тижня", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що докладається максимум зусиль, аби відключення світла не тривало більше 4 годин, однак через масштабність пошкоджень енергосистеми, у деяких випадках світло може бути відсутнє більш тривалий час. Також, наголошується, що між перепідключаннями електропостачання між групами може бути невелика похибка у часі у межах 30-40 хвилин.

Окрім цього, можуть траплятися аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами тощо), через які люди можуть бути без світла – у таких випадках про несправність варто повідомити за допомогою Viber та Telegram бот або через наші сторінки в соцмережах Facebook.

Раніше ми писали, що українцям пообіцяли "справедливий" графік відключення електроенергії.