RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

У резонансній справі щодо смертельного побиття пішохода в центрі Києва змінили вирок

У резонансній кримінальній справі щодо смертельного побиття пішохода в центрі Києва взимку 2021 року змінили вирок.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Прокуратура домоглась справедливого вироку у резонансній справі щодо смертельного побиття пішохода в центрі Києва", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що подія сталася у лютому 2021 року. Тоді між водієм таксі, 29-річним громадянином Азербайджану, стався конфлікт на пішохідному переході по вул. Архітектора Городецького з 52-річним пішоходом через зауваження останнього. Той переходив дорогу по "зебрі", а таксист ледве не наїхав на нього.

Під час конфлікту водій вийшов з машини та завдав пішоходу два удари в область голови, від яких потерпілий впав на бруківку та помер.

Відповідно до висунутого обвинувачення, таксисту інкримінували умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 ККУ). Санкція передбачає позбавлення волі на 7-10 років.

При цьому суд першої інстанції, попри позиції обвинувачення, змінив кримінально-правову кваліфікацію вказаного злочину на більш м'яку - вбивство, вчинене через необережність (ч. 1 ст. 119 ККУ) та засудив обвинуваченого лише до чотирьох років позбавлення волі.

Не погоджуючись із судовим вироком та зміною кваліфікації, прокурори оскаржили рішення суду в апеляції.

У підсумку колегія Київського апеляційного суду задовольнила скаргу прокурорів в частині кваліфікації злочину та частково з приводу покарання, визнавши обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 121 ККУ в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що призвело до смерті потерпілого. Йому призначили покарання - вісім років позбавлення волі.