RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

Всі новини

Київ отримав 3 тисячі бронежилетів від Брюсселя

Київ отримав від міста-побратима - Брюсселя - благодійну допомогу у вигляді 3 тисяч бронежилетів для медиків та працівників екстрених, комунальних служб.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Сьогодні Київ отримав в якості благодійної допомоги від мерії нашого міста-побратима – Брюсселя та Брюссельської лікарні Сен-Пьєр 3 тисячі бронежилетів (невійськового призначення)", - пише Кличко.

Жилети передали керівниця відділу економічних та міжнародних зв’язків мерії Брюсселя Марі-Франс Ботт та Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Люк Якобс.

За його словами, жилети призначені для захисту столичних медиків та працівників екстрених, комунальних служб під час ліквідації наслідків російських обстрілів.

Наостанок Кличко подякував Брюсселю та Філіпу Клозу, зауваживши на результативності такого партнерства:

"Партнерство наших міст, що розпочалося з травня 2022 року, вже принесло багато користі. Брюссель допомагає в оснащенні київських медзакладів, стажуванні медиків. Передав за час повномасштабної війни нашому місту гуманітарну допомогу, обладнання, спецавто. Дякуємо за дружбу і реальну підтримку! Разом ми сильніші!".

Раніше "Апостроф" також писав про анонсовану допомогу для України від Литви, про яку розповідала прем’єр-міністерка країни Інгріда Шимоніте. Вона повідомила про новий пакет допомоги України, до якого зокрема увійдуть 5 тисяч дронів.