RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У розвиток інфраструктури київської Оболоні пропонують вкласти близько 60 млн грн

У розвиток інфраструктури столичного спального району Оболонь пропонують вкласти близько 60 млн грн. Інвестиції направлять в реконструкцію гімназії та дитсадка, будівництво дошкільного закладу, благоустрій озера Біле, облаштування набережної і створення скверів.

Про це повідомляє видання "КиевVласть".

Такі інвестиційні зобов'язання перед районом девелопер бере на себе на додаток до свого комерційного проекту. Компанія-забудовник планує звести на місці спорткомплексу "Акваріум" багатофункціональний комплекс, який включатиме кілька багатоповерхівок, спортивно-оздоровчий комплекс з басейнами і СПА.

Фото: Озеро Біле

Реалізація проекту стане можливою, якщо депутати Київради підтримають ДПТ на сесії. Нагадаємо, що минулого тижня комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин підтримала новий детальний план розвитку територій (ДПТ) столичного масиву Оболонь в межах вул. Північної, Оболонського проспекту, вул. Прирічної, проспекту Героїв Сталінграда та вул. Маршала Малиновського.

Цей ДПТ зупиняє тренд перетворення Оболоні на Харківський масив, де існує велика проблема з паркомісцями. Уже зараз потреба Оболоні в машиномісцях становить 14,3 тис., А є тільки 10,9 тис. І це без урахування потреб жителів передмістя Києва, які доїжджають до станції метро "Героїв Дніпра" і залишають свої автомобілі на узбіччях і у дворах мікрорайону. В рамках ДПТ передбачається збільшення паркомісць на першому етапі до 16 тис., а на другому - до 21 тисячі.

Щільність забудови збільшується тільки на 2%, але в детальному плані передбачена поява в районі трьох нових дитячих садків, реконструкція двох шкіл і ще одного садка.

Реконструювати одну з цих шкіл і дитсадок планує саме ТОВ "Інтерспорт", підкреслив в інтерв'ю Сергій Овчинніков.

"У нас (нашого проекту. - Ред.) є "сусіди" - гімназія "Потенціал" та дитячий садок №660. У районному бюджеті на їхню реконструкцію грошей нема. У результаті нашого спілкування з районною адміністрацією були визначені роботи, необхідні до виконання. Тому ми за свій рахунок проведемо ремонт їдальні, санвузлів, упорядкуємо дитячі майданчики в дитячому садку. А в гімназії передбачається ремонт актового залу, їдальні та реконструкція стадіону", - зазначив представник інвестора. Нагадаємо, з проханням про чищення і благоустрій озера Біле жителі Оболоні зверталися до Київради ще 2019 року.

Проект ТОВ "Інтерспорт" включає також благоустрій озера Біле: монтаж фонтану на воді, облаштування набережної, встановлення освітлення, очищення пляжу. "Також буде впорядкована зелена зона, що примикає до озера, що потребують висадки більше 2000 нових дерев і чагарників. Ми хочемо, щоб озеро стало сучасним місцем відпочинку всіх жителів району", - зазначив Сергій Овчинников.

За його словами, в інфраструктуру району мають намір інвестувати не менш як 60 млн грн. Замовником і балансоутримувачем вищевказаних робіт будуть комунальні підприємства Києва, районна державна адміністрація, департамент економіки та інвестицій КМДА. "Ми тільки учасник розробки, інвестор", - підкреслив представник компанії.

Раніше подібні проекти реалізовували за рахунок обов'язкових пайових внесків до місцевих бюджетів від забудовників. Однак з нового року пайові внески повністю скасованона законодавчому рівні.

Кілька років тому ТОВ "Інтерспорт" придбало спорткомплекс "Акваріум" з усіма об'єктами по вул. Героїв Сталінграда, 45, в Києві, з договором довгострокової оренди земельної ділянки під ним. Інвестиційний проект передбачає повний демонтаж застарілого спорткомплексу. На цій ділянці забудовник планує звести три житлові будинки. У проект входить також водноспортивний комплекс загальною площею 6000 кв. м, який буде доступний за абонементами всім бажаючим.

Фото: Спорткомплекс "Акваріум" не працює вже кілька років, а його стан вкрай сумне

Інвестори також планують прокласти нові інженерні комунікації для своїх об'єктів і підключити їх до магістральних мереж, щоб уникнути перевантаження мереж в мікрорайоні, зазначає Сергій Овчинников. На це в бюджеті проекту передбачено "кілька десятків мільйонів гривень".