RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Доступ до відеоспостереження в Києві нададуть правоохоронцям та військовим: Віталій Нестор про підрив банкомату

У Києві злочинці підірвали банкомат та викрали звідти касети з грошима. Правоохоронці розпочали спеціальну поліцейську операцію. Голова столичної "Батьківщини" Віталій Нестор прокоментував подію та нагадав, що найближчим часом місто розширить коло користувачів інформації у системі відеоспостереження.

Про це повідомляє пресслужба Київського міського партійного осередку "Батьківщини".

"Як депутат Київської міської ради від "Батьківщини", член постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції заявляю, що в Києві планують розширити коло користувачів інформації у системі відеоспостереження. Доступ до відеоспостереження передадуть службовим особам правоохоронних органів та військових формувань з метою зменшення злочинності на вулицях міста", - зазначив депутат.

Відповідний проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції 16 вересня.

"З метою здійснення профілактичних заходів щодо запобігання правопорушень та злочинів, отримання інформації відносно подій, що вже сталися, та зменшення навантаження на систему пропонується визначити коло користувачів інформації у системі, яким надається доступ у режимі офлайн, уповноваженим службовим особам міжрегіональних територіальних органів: Національної поліції України; Національної гвардії України; Головного управління розвідки Міністерства оборони України; Служби зовнішньої розвідки України; Центрального апарату Бюро економічної безпеки України; Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України; Управління розвідки Адміністрації державної прикордонної служби України; Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ); Національного агентства України з питань виявлення розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; Національного агентства з питань запобігання корупції; Моторного (транспортного) страхового бюро України", - наголосив Віталій Нестор.

Зловмисників було двоє, вони втекли з місця злочину, у Дарницькому районі. Наразі поліцейські встановлюють особи зловмисників. Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах чи організованою групою). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.