RU  UA

Зараз майже межа: лікар пояснила, як уникнути колапсу в Києві через нову хвилю COVID-19

У Києві, де за минулу добу зафіксовано 1432 нових випадки Covid-19, не вистачає лікарів, щоб лікувати пацієнтів з коронавірусом.

Про це в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV розповіла керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія", лікар-пульмонолог Світлана Гук.

За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, лікарі в Києві працюють по дві доби.

"Мені цікаво, чому вони працюють по дві доби. Мабуть, не тому, що їм якось відповідно платять. Це одна з ознак того, що саме медична система може лопнути. Тобто лікарі працюють по дві доби, як було сказано фахівцем, не від хорошого життя. Мабуть, просто нікому працювати", - прокоментувала ситуацію Світлана Гук.

Вона зазначила, що навіть якщо додати ще ліжок і кисневих точок, то хворих буде просто нікому лікувати.

"Я не кажу, що цього не треба робити. Лікарі дійсно досить мужні. Кожен з нас і вдома консультує, і працює у вихідні. Але всьому є своя межа. Розтягнути кількість лікарів, які працюють, розуміють, що таке ковід, і готові працювати при збільшенні ліжок - нічого не вийде", - констатувала вона.

Пульмонолог додала, що те, що лікарям доводиться працювати по дві доби, говорить про те, що медична система перебуває майже на межі.

Вихід, за словами Світлани Гук в тому, щоб залучати до лікування хворих на коронавірус інших лікарів та інші відділення.

"Все ж ще є якісь функціонуючі санаторії, які мають кисневу сітку. Там є лікарі, які працюють поза штатом, але поки не працюють з ковідом. Можливо, їх можна залучати", - сказала вона.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Третя хвиля коронавірусу тільки розганяється - Світлана Гук.