RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Колумбайн" в Києві: в одній зі шкіл посилили охорону через погрози кривавої бійні

У вівторок, 18 травня, працівники Департаменту кіберполіції НПУ виявили в Telegram груповий чат під назвою "Колумбайн - відродження", учасниками якого були 169 користувачів.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Правоохоронці виявили там повідомлення "Завтра школа номер 250 міста Київ запам'ятає цей день назавжди", яке було розміщено о 20:21.

О 20:40 інший користувач цього ж чату розмістив фото рушниці "ІЖ 81", яку, як випливає зі змісту повідомлення, він нібито викрав у свого батька.

"Беручи до уваги загальновідомі трагічні події, що відбулися 11 травня про вчинення масового вбивства неповнолітніх на території шкільного закладу в місті Казань Республіки Татарстан, столичні правоохоронці за дорученням Київської міської прокуратури посилено реагують на подібне спілкування в інтернеті", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що розпочато кримінальне провадження і одночасно вжито заходів щодо посилення охорони спеціалізованої київської школи №250.

Правоохоронці оперативно встановили автора першого повідомлення, яким виявився 15-річний учень іншої школи. За результатами обшуку за адресою його проживання вилучили мобільний телефон і комп'ютер. За словами неповнолітнього, вказане повідомлення в чаті він зробив жартома, а з автором поста про рушницю незнайомий.

З учнем і його батьками правоохоронці провели профілактичну бесіду і зараз встановлюють особу і місцезнаходження іншого користувача чату який виклав фото рушниці.

Нагадаємо, вранці 11 травня 19-річний Ільназ Галявієв влаштував вибух і стрілянину в гімназії № 175 на вулиці Файзі в Казані. Теракт призвів до загибелі дев'ятьох осіб, більша частина з яких - учні восьмого класу. Після теракту "казанський стрілок" планував вчинити самогубство, але був затриманий правоохоронцями.