RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Видалили дитині 12 зубів замість 3: під Києвом розгорівся гучний скандал в клініці, відео

У Київській області у дев'ятирічної дівчинки видалили 12 молочних зубів. По словами мами, це зробили без її згоди, незважаючи на прохання почекати з видаленням.

Про це повідомляє ТСН.

Батьки Ніки знайшли їй приватну клініку в рідному Ірпені, так як дівчинка боялася стоматологів. Там обіцяли видалити зуб безболісно і під загальним наркозом. Коли дівчинку оглянули, запропонували видалити їй додатково ще 2 зуба, поруч з тим, що хворів. Мама поставила підпис в договорі, але на ньому була пропущена графа про кількість зубів.

Дитині ввели загальний наркоз. Мамі запропонували видалити вже всі молочні зуби дитини. Вона не дала дозволу і попросила зупинити операцію. Мамі видали рахунок - 13 тис. гривень.

За словами лікарів клініки, зуби були з карієсом і з часом вони все одно б заважали росту постійних. Їх потрібно було видалити.

Журналісти звернулися до іншого лікаря, який розповів, що зуби у дітей лізуть туди, де відчувають тиск. І якщо там тиску вже немає - вони будуть лізти куди завгодно. Дитині радять встановити протези.

"Ми підготували офіційний лист-претензію в стоматологічну клініку. Вони надали відповідь, де вказали, що мають рацію. Зараз ми підготували скаргу до Міністерства охорони здоров'я, для того щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка визначатиме характер порушень і допущених помилок", - розповів адвокат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що наскільки частіше діти хворіють COVID-19 і які у них симптоми.