RU  UA

Карантин у Києві: у "Слузі народу" жорстко висловилися про нові обмеження

Запровадження жорсткого карантину в Києві не принесе бажаного ефекту. Робота супермаркетів, транспорту та релігійних закладів нівелює весь ефект від локдауну.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук.

"Моя думка не змінилася. Ставлення до всіх карантинних обмежень залишається однаковим. Слід приділяти увагу більше здоров’ю та лікування людей, коли в них виникає така потреба, або передуванню цій проблемі. Це власне профілактика, цьому треба присвячувати більше часу", - пояснив Камельчук.

На думку депутата, від суворих карантинних обмежень сильно страждає економіка. Крім того, робота магазинів і метро фактично нівелює весь ефект від локдауну.

"Насправді те, що відбувається в супермаркетах, скажімо, чи в деяких організаціях, чи в метро, яке не обмежували до цього часу, чи в інших релігійних спорудах, нівелює будь-які карантинні обмеження. Розповсюдження, якщо і відбувається, то таким чином лише продовжується. Але карантин має економічний ефект, проти якого дуже складно боротися. Проти того, які негативні наслідки він несе", - резюмував Камельчук.