RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Експерт назвав "Самопоміч" відповідальною за спроби підтримати блокаду в місцевих радах

Партія «Самопоміч» несе відповідальність за спроби «протягнути» рішення про підтримку транспортної блокади Донбасу в місцевих радах.

З такою заявою в ефірі телеканалу "112 Україна" виступив політичний експерт, директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог» Андрій Миселюк, передає Главком.

За його словами, партії «Самопоміч» та «Укроп» намагалися в радах Західних областей і в Дніпровській міськраді "протягнути постанову про підтримку блокади". "Десь їм це вдалося, наприклад, у Волинській обласній раді, у Полтавському та ін. У Дніпровській міськраді, де Самопоміч контролює 2 ключових посади – секретаря міськради та голови бюджетної комісії, їм це не вдалося. Звичайно, тим містах і областях, де блокаду підтримали, сьогодні на Раді регіонів президент це згадає», - сказав експерт, коментуючи порядок денний Ради регіонального розвитку, який проходить сьогодні в Києві.

Також експерт нагадав про зустріч глави держави з лідером «Самопомічі», який був одним із захисників блокади.

«Ми пам'ятаємо, що буквально півтора тижні тому президент покликав до себе на бесіду голови партії «Самопоміч» Андрія Садового і вів з ним розмову. Адже саме «Самопоміч» та її представники у місцевих радах були ініціаторами звернень з підтримкою цієї блокади. Оскільки зараз рішення РНБО вже є і ситуація з блокадою певним чином вирішилася, очевидно, влада нарешті взяла ситуацію під контроль», - сказав Миселюк.

Пізніше президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонів заявив, що рішення деяких місцевих рад про підтримку блокади розхитують ситуацію в країні і висловив претензії головам цих рад.

Нагадаємо, у лютому на 18-й сесії Дніпровської міськради представники «Укропу» та «Самопомочі» на чолі з секретарем міськради В’ячеславом Мішаловим ініціювали прийняття постанови про підтримку транспортної блокади Донбасу, проте рішення не набрало достатньо голосів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: