RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Нова гонка озброєнь: в Росії оцінили ймовірність розпаду РФ

Росію навряд чи очікує розпад через гонку озброєнь із Заходом, поки країна продає біржові товари.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Офіційно Путін каже: ми не будемо втягуватися в гонку озброєнь, ми розумніші. Але це нічого не означає. Так, є люди, в тому числі в уряді РФ, які говорять, що Радянський Союз так загинув: у боротьбі з економічно більш розвиненим Заходом. Але є потужна партія війни, яка говорить, що треба озброюватися, що Росія оточена ворогами, і вони готові напасти в будь-який момент, загроза наростає. Немає іншого виходу, як стримувати агресію Америки за допомогою нових вбивчих засобів озброєнь", - пояснює експерт.

За словами Фельгенгауера, дану ситуацію можна охарактеризувати як реальне взаємне стримування на всіх рівнях. При цьому він вказує на малу ймовірність розвалу Росії за прикладом СРСР у найближчий час.

"Радянський Союз розвалився. Може, і Росія розвалиться, але не завтра. До Чемпіонату світу точно доживе, і далі, мабуть, теж. Поки на Росію швидкий фінансово-економічний колапс не чекає. Поки ми продаємо біржові товари: нафту, газ, метали, добрива. В цих речей завжди є вартість, їх завжди можна продати. Значить, в економіки є цілком міцний базис. І у фінансової системи теж. Російська економіка не падає, хоча і не зростає - це стагнація. В умовах стагнації можна жити, багато хто пристосувався", - резюмує Фельгенгауер.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - В оточенні Путіна ведуть боротьбу дві партії, а Захід готується до довгої "війни".