RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росіяни своїх кидають: в Україні розкрили подробиці нових переговорів у Мінську

У середу, 18 лютого, на засіданні гуманітарної групи в Мінську українська сторона заявила про готовність передати Російській Федерації 23 росіян, засуджених за злочини проти України, в обмін на українців, які утримуються в РФ, але представники Москви дану пропозицію проігнорували.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Ми не отримали відповіді на цю пропозицію. Натомість представники ОРДЛО продовжують включати цих росіян в свої списки як "ополченців - жителів молодих республік". РФ поки що не виявляє жодного інтересу до своїх громадян, засланих в Україну", - зазначила вона.

Разом з тим, Геращенко уточнила, що прогресу в питанні звільнення заручників поки немає.

"Нам не підтверджують десятки наших громадян, не дають по них інформації, зате наполегливо вимагають віддати" беркутівців "та інших, непричетних до дій Мінських угод. Тому тут будемо продовжувати роботу для пошуку компромісу і зближення позицій для результату", - підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ" в зоні АТО представникам так званої "ДНР" передали жінку, яку нещодавно помилував президент України Петро Порошенко.