RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На що Путін робить ставку в українському питанні: названо три ключові моменти

У своїй політиці по відношенню до України президент Росії Володимир Путін використовує принцип ні війни, ні миру, причому без згадки питання повернення Криму, орієнтуючись на збільшення впливу в рамках наближення виборної парламентської кампанії в Україні.

Про це в колонці на "Апострофі" написав експерт-міжнародник Михайло Пашков.

"На сьогоднішній день тактика російської сторони зводиться до посилення впливу на Україну в контексті президентських і парламентських виборів. Більшою мірою - навіть парламентських. Тому що після президентських виборів з більшим ступенем впевненості можна припускати, що, умовно, новий президент буде прихильником і продовжувачем європейського і євроатлантичного курсу, тому, напевно, Росія орієнтується на парламентські вибори в контексті реваншу деяких проросійських сил, які будуть активно йти в парламент з проросійськими лозунгами. Отже, сьогодні для Росії це найбільш акцентований і важливий момент їхньої політики щодо України. І вельми очевидно, що до парламентських виборів в Україні - це осінь 2019 року, навряд чи варто розраховувати на радикальні зміни в "нормандському форматі", в мінському переговорному процесі і в цілому по ситуації на Донбасі. Якщо в загальних рисах, російська позиція зводиться до утримання ситуації в форматі: ні війни, ні миру, категоричному небажанню обговорювати тему Криму і орієнтації на виборчу кампанію в Україні. Це три основні речі", - упевнений він.

Детальніше про ситуацію на Донбасі, читайте в матеріалі "Апострофа": Ні війни, ні миру: на що Путін поставить в Україні.