RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Втеча з України скандального топ-корупціонера: джерела розкрили цікаві деталі

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі не знають де знаходиться екс-глава Державної фіскальної служби Мирослав Продан.

У САП "Апострофу" поскаржилися, що поняття не мають, де саме знаходиться екс-чиновник.

Відповідну інформацію, за словами співрозмовника, адвокати екс-чиновника відмовляються надавати. Але на своїй сторінці в соцмережах Продан написав, що обов'язково передасть САП "офіційну довідку з медичного закладу в Німеччині".

У той же час в команді прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, до якої відноситься Продан, не всі залишилися його виїздом.

"Він показав, що він не лідер", - розповідають джерела "Апострофа" в оточенні прем'єра. З іншого боку, існує думка, що в принципі Гройсману буде тільки краще від виїзду Продана. Так немає побоювань, що він бовкне про прем'єра на допитах. У прем'єрському оточенні до таких роздумів відносяться по-філософськи.

"Якщо захочуть, то прийдуть до Гройсману і без показань Продана", - жартують у коментарі "Апострофу".

Втім, всі розуміють: про відставку не йдеться. Гройсман потрібен для того, щоб в разі необхідності звинуватити його в економічних провалах країни, як це було з екс-прем'єром Арсенієм Яценюком. Тому завдання Банкової будується на тому, щоб взяти під контроль знахабнілого прем'єра.

Детальніше про те, як позначиться на Гройсмані втеча його соратника Продана читайте в матеріалі "Апострофа" Гра в самостійність: що зможе собі виторгувати Гройсман.