RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Путін виявився слабеньким: озвучено прогноз, хто може захопити владу в Росії

Президент Росії Володимир Путін може втратити владу в Росії, якщо з'явиться людина, здатна організувати військовий переворот.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"[Російські еліти] бачать і розуміють, що Володимир Володимирович виявився слабеньким. З завданнями боротьби з коронавірусом він справляється поганенько. Але ніхто ще не готовий взяти на себе відповідальність і виступити з альтернативою, тим більше серед силовиків, крім [мера Москви Сергія] Собяніна", - зазначив він.

За словами Орєшкіна, Собяніну буде дуже важко, оскільки він виступив проти путінського режиму, але реальної альтернативи главі Кремля поки немає.

"Путін перебуває в безглуздій позиції, але я не бачу альтернативного вождя, здатного його відтіснити. Це не означає, що його немає. Це означає, що він десь ховається. Зрозуміло, що це не людина на прізвище Навальний, тому що силовики його підтримувати... не готові. У всякому разі, велика їх частина. Я не виключаю, що деяка частина спецслужбистів розглядає його як "свою" людину. Але великого запиту на нового лідера поки немає", - підкреслив експерт.

Політолог додав, що якщо з'явиться відчайдушний лідер, який вийде і організує військовий переворот, то при сприятливому збігу обставин можна перехопити владу, але Путін дуже уважно за цим стежить. У нього за кожним яскравим військовим стежать два-три чекісти.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Путін виявився слабеньким, у нього з'явився серйозний суперник - Дмитро Орєшкін.