RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Квартира в Британії і мільйони доходу: Зеленський показав свою декларацію

Президент України Володимир Зеленський показав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2019 рік.

Декларація опублікована на офіційному сайті глави держави.

У декларації зазначено, що прибутки президента Володимира Зеленського та членів його сім'ї в 2019 році склали понад 28,6 мільйонів гривень.

Відзначається, що Зеленські сплатили до бюджету податки на суму 3 мільйони 600 тисяч гривень.

За даними в декларації, в 2019 році сім'я президента отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.

Крім того, глава держави задекларував 4 мільйона 423 тисячі гривень, які були отримані від продажу нерухомого майна в місті Києві.

Цікаво, що навесні минулого року Зеленський позбувся акцій компанії Green Family LTD, а також всіх чотирьох торгових марок, зареєстрованих в Росії. Також глава держави втратив корпоративні права в іноземних компаніях Vilhar Holdings Limited і Aldorante Limited.

У декларації зазначено, що за минулий рік сім'я Зеленських отримала 3 мільйони 200 тисяч гривень за надання в оренду квартири на території Великобританії.

У 2019 Олена Зеленська отримала позику від Сергія Шефіра в розмірі 5 млн гривень, але віддала його до кінця року

Володимир Зеленський витратив в 2019 році 11,5 млн гривень в якості внеску до виборчого фонду кандидата в президенти України.

Нагадаємо, що сім'я голови Верховної Ради Дмитра Разумкова володіє чотирма автомобілями, серед яких електромобіль Tesla.