RU  UA

Готуйтеся до дострокових виборів: Смешко дав оцінку ситуації, в якій опинився Зеленський

Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смешко заявив, що президент Володимир Зеленський став заручником свого найближчого оточення, а ситуація може загрожувати достроковими виборами президента.

Про це він розповів в програмі Роксани Руно "ВСЕ ПО БЄСПРЄДЄЛУ" на "Апостроф TV".

"Президент на сьогоднішній день є заручником свого найближчого оточення, якейому дає тільки ту інформацію, яка вигідна їм - їхнім групам. Він не контролює ситуацію, у нього немає жодних важелів контролю. Для того, щоб контролювати, треба пройти всі щаблі влади, знати механізми, технологію цього процесу. Він не знає цього", - заявив Смешко.

За словами політика, Зеленський довіряє тільки маленькому колу осіб, а його оточення вибудувало феодальну систему.

"Це може привести до трагічних наслідків", - попередив Смешко, який також був опонентом Зеленського у першому турі виборів президента України у 2019 році.

Смешко пригадав свій прогноз, який дав перед другим туром виборів президента.

"Коли залишилися два кандидати, я сказав: дострокові вибори дуже ймовірні. Готуйтеся до дострокових виборів", - резюмував політик.

Як повідомляв "Апостроф", також Ігор Смешко прокоментував можливу роль генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова в закріпленні ватажка терористів ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна в Слов'янську в 2014 році.