RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

Уважно слухає росіян: Кравчук заявив, що РФ набридла війна на Донбасі

Росії "набридла" війна на Донбасі і вона хоче миру.

Про це розповів голова української делегації на переговорах щодо Донбасу в Мінську Леонід Кравчук в інтерв'ю виданню "Сегодня", відповідаючи на питання про те, чи буде РФ наполягати на законі про особливий статус Донбасу.

Він зазначив, що уважно слухає всіх росіян і відчуває, що вони хочуть, щоб на Донбасі був мир.

"Я уважно слухаю всіх росіян: президента, міністра закордонних справ, (Дмитра - ред. "Апостроф") Козака, (Бориса - ред. "Апостроф") Гризлова. Я відчуваю, що вони хочуть, щоб на Донбасі був мир. Я відчуваю це. Я не гарантую, що я вже все зрозумів до деталей, заглянув, вибачте, в душу кожного з них. Але, думаю, Росії також набридла війна, російські матері, сини яких гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські", - сказав Кравчук.

Він не виключає, що Мінський процес може не мати перспективи і Росія не захоче йти на поступки Україні. В цьому випадку українська сторона заявить, що РФ "нас не почула".

"Ми починаємо шукати інші можливості", - додав Кравчук.

Як писав "Апостроф", переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська. Про це заявив голова делегації Києва в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі "Українського радіо".