RU  UA

Україна повинна була підготуватися до приїзду хасидів місяці тому - політолог

Україна мала заздалегідь спланувати механізм приїзду хасидів на святкування Рош га-Шана в Умані. Про це заявив політолог Олексій Якубін в ефірі Апостроф Live.

«Історія про приїзд хасидів в Україну (на святкування іудейського нового року Рош га-Шана) була відома. Тут краще було б обрати механізм, коли б саме Україна наперед, можливо, за декілька місяців до всієї цієї історії, сказала б про умови в’їзду для паломників. Це обов’язкове проведення тестування на COVID-19, організація спеціальних маршрутів довезення хасидів в Умань і назад і так далі», - зауважив політолог.

На думку Олексія Якубіна, логіку влади у цьому питанні можна зрозуміти. В Україні все ще продовжується карантин, а в Ізраїлі постійно зростає кількість інфікованих.

«Ми пам’ятаємо, коли навесні вводився карантин, у нас було попередження про святкування Великодня, щоб люди не ходили в церкви. Влада цю логіку перенесла і на цю частину року, коли святкують іудейський новий рік. До того ж, Ізраїль зараз знаходиться серед країн із найбільшою кількістю виявлених випадків на добу. Країна займає одне з перших місць у світі, якщо говорити про кількість виявлених випадків інфікування коронавірусом на мільйон населення», - наголосив експерт.