RU  UA

Замилювання очей: нардеп розкритикував друге питання всеукраїнського опитування Зеленського

Питання про вільну економічну зону на Донбасі, яке є частиною всеукраїнсього опитування від Володимира Зеленського, - це замилення очей населенню. Влада намагається відволікти увагу від того, що на Луганщині спалили 85 тисяч гектарів лісу.

Про це заявив народний депутат України, член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов в ефірі Апостроф Live.

"Влада як була злодіями, так і залишилася. Хай подивляться законопроект №2070, може, вони з нього це взяли. Цей законопроект зареєстрований ще рік тому, а вони п'ятою точкою своєю совалися, совалися та й досовалися. Дякувати Богу, хоча б перечитали цей законопроект. Це мій законопроект по free-зонах Луганської і Донецької областей. Ми його напрацьовували з волонтерами, громадськими діячами, багато обговорювали на круглих столах. Мабуть, влада почула про це. А почула вона про це, коли спалили Луганську область, забрали 1 млн сто тисяч голосів у людей, позбавивши їх конституційного права. І треба якось замилювати очі, що тепер повинні вони якось поставити на голосування законопроект вже президента по free-зонах. Дякувати Богу, хоча б так", - наголосив політик.

Вільна економічна зона Донбасу має бути, щоб у регіон пішли інвестори. Але для цього, на думку нардепа, потрібно дати державну гарантію.

"Я хочу подивитися, хто з державників дасть таку гарантію: президент, Кабмін? А, може, все ж таки вони звернуться до парламенту з цим проханням проголосувати законопроект, який повинен сьогодні все ж таки працювати для Донбасу і залучати кошти інвесторів. Я говорив не один раз з трибун: як тільки хоч одна копійка будь-якої трансатлантичної компанії потрапить в Луганську або Донецьку область, війна таким чином закінчиться. Ці компанії вміють захищати свої інтереси", - додав Шахов.

Депутат хотів би подивитися на новий законопроект, який пропонує Володимир Зеленський. Крім того, він хотів би дізнатися, хто напрацьовував документ.

"У президента ж немає часу, він же постійно в роботі, ви розумієте. Тому хотілося б подивитися на фахівців цього законопроекту. Я не вважаю, що це якимось чином може вплинути на зближення до Росії або ще кудись. Це просто ще було напрацьовано нашими експертами і спеціалістами. Я вважаю, що саме перли цього законопроекту були у нас. Таким чином просто замилюють очі людям, що на Донбасі спалили 85 тисяч гектарів лісу, ніхто за це не відповідає, а це 22 млрд гривень. Також далі продовжується контрабанда. Вони просто прикривають сьогодні п’яту точку двом губернаторам: Луганської та Донецької областей, головам військово-цивільних адміністрацій", - резюмував Шахов.