RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Влада не змогла впоратися з викликами і завела країну в абсолютний тупик - Рабинович

Президент Володимир Зеленський і уряд на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем не просто не впоралися з викликами - вони завели країну в абсолютний тупик.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в програмі "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

"Коронавірус - це дуже цікава і актуальна тема. Коли країну накрила перша хвиля, то всі побачили, що це не просто іграшка, а серйозна справа. Тоді і був створений коронавірусний фонд, від керівництва яким, нагадаю, парламент усунули - його витрачали президент Зеленський і прем'єр Шмигаль. У результаті тривалого "розділу" ці люди заявили, що вони - "кращі фахівці з боротьби з пандемією", і замість того, щоб витратити час і кошти на закупівлю необхідних медикаментів, апаратів ШВЛ, збільшення кількості ліжок, підвищення зарплат медичним працівникам, вони "сперли" коронавірусний фонд, "закопали" його в дороги, витратили на патріотичне кіно... А тепер міністр охорони здоров'я Степанов прийшов у парламент і каже: "Апокаліпсис у нас". А куди ви гроші все діли?! Навіщо ви витрачаєте їх на що завгодно, крім епідемії?! І тепер влада нам про "локдаун" у вихідні говорить", - обурився політик.

За його словами, рецепт виходу з ситуації, що склалася простий: потрібно перестати красти і почати працювати.

"Кабмін і Зеленський не просто не впоралися з тим, що сталося - вони завели нас в глухий кут. І тепер, розуміючи, що вони натворили, влада хоче ще більше закрутити гайки, позакривати нас вдома, надіти намордники. Заступник міністра юстиції Малюськи сказала знакову річ: "У колоніях ситуація фантастична: люди не хворіють там". Тобто тепер влада Зеленського намагається всіх нас закрити в колонії, щоб ми не заразилися", - зазначив парламентарій.

Він, констатував, що сьогодні в Україні врятуватися можна тільки своїми силами, або розраховуючи на допомогу волонтерів.

"До речі, навесні я не бачив серед волонтерів представників партії "Слуга народу", а мої товариші по партії ОПЗЖ допомагали лікарням і людям по всій країні. Медведчук, Столар, Королевська та багато інших, в тому числі і я, роздали тисячі посилок по всій країні, закупили апарати ШВЛ і медикаменти... Але чому волонтери повинні закривати всі дірки? Де держава тоді? І в цей час в парламентсько-президентській республіці Рада не має права вимагати звіт в уряду і президента про витрати з "ковідного" фонду, а Шмигаль в цей час витрачає кошти на фільми і дороги у Львові! Такої наруги над країною я ніколи не бачив!" - обурився народний депутат.

Також він підкреслив, що у влади був час для того, щоб підготуватися до другої хвилі епідемії, але вона "закопала" цю можливість.

"Що робити? Прибирати з посад тих, хто не може впоратися з ситуацією! Ми не можемо дозволити, щоб влада експериментувала над нами, як над мишами! Прем'єр Шмигаль не в змозі вирішити питання з пандемією, тому що він не готовий до цього ні інтелектуально, ні професійно! Поки ми не приберемо таких управлінців, ми не змінимо наше життя", - резюмував Вадим Рабинович.