Бухгалтер не може бути послом: екс-міністр різко висловився про можливе призначення Маркарової

Фото: з відкритих джерел

Колишній міністр закордонних справ України у 2003-2005, 2010-2012 роках Костянтин Грищенко піддав критиці повідомлення про ймовірне призначення послом України в США екс-міністра фінансів Оксани Маркарової, зазначивши, що рівень її компетенцій не відповідає роботі у дипломатичній сфері.

Про це він заявив в ефірі програми Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV.

За словами Грищенка, пропозиція президенту призначити послом України в США Маркарову є серйозною і великою помилкою.

"Справа в тому, що з мого досвіду посла у Вашингтоні в непростий період, можу сказати одне: рішення, зокрема і про надання фінансової допомоги Україні, ухвалюються далеко не в Міжнародному валютному фонді як такому. Навіть не в Міністерстві фінансів США, яке має надзвичайно великий вплив безпосередньо на МВФ, оскільки США є найбільшим донором цієї організації... Здебільшого, це питання, які вирішуються в Держдепі, в Раді Нацбезпеки США за участі різних структур – ЦРУ та інших організацій, які мають суто політичний мандат. З ними розмовляти треба мовою, яка їм притаманна. Бухгалтер не може бути послом у Вашингтоні. Вірніше, призначити послом можна будь-кого, але...", - зазначив Грищенко.

Більше про те, що може означати ймовірне призначення Маркарової і чому воно є великою помилкою української дипломатії, читайте в матеріалі "Апострофа": "Маркарова посол у США? Це підірве довіру до України як держави - Костянтин Грищенко".